Indie – It’s like the movies stoopid

Faldt lige over nyheden om , at Activision nu har udskrevet, hvad de selv kalder “Independendant Games Competition“.  Her udlover de ellers så corporate-orientered bagmænd bag Guitar Hero og Call of Duty, at de vil uddele 500.000 $ til den bedste nordamerikanske indie-udvikler.

Mon ikke vi kan forvente, at det er først skridt for Activision på vej ind på indie-markedet? Jeg tror at vi kommer til at se en udvikling meget lig den der skete på filmmarkedet for 20 år siden, og på musikmarkedet for 10 år siden. Efterhånden som der kommer for mange penge hos de såkaldte ‘independant’-film/spil/bands, bliver det mere og mere interessant, også for de store selskaber at begynde møve sig ind på det marked, de ellers hidtil har ignoreret pga. den meget lille indtjening.

Jeg vil tro, at vi kan forvente at de store distributører snart oprettet deres egne små ‘indie’-labes, tilsvarende EA-partners programmet, men nu kun for indie-spil. Indie-udviklerne er pt. dem der er stærkest på de mest voksende platforme – iPhone og digitialt distribuerede spil. Det der bliver interessant er, om det vil lykkedes de store distributører at blive en integreret del af indie-markedet, som det lykkedes med spillefilm, eller om det kommer til at gå galt som det gjorde med musikken (men her var der også mange andre årsager til, at det gik så galt)

Og så begynder det sjove for alvor, når vi kan se frem til uendelige diskussioner om, hvorvidt noget er ‘ægte indie’, alt efter hvilket label det er udgivet på. Men det vil i det mindste være en rar afveksling fra PS3 vs. XB360-diskussionen aka. The Neverending Story.

If you’re not indie – FU*K YOU!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s