Always look on the bright side of games


Ville bare lige skrive, om en ret sjov oplevelse jeg havde her til aften, da jeg spillede Left 4 Dead 2.

Left 4 Dead 2 er jo, som de fleste sikkert er klar over, et samarbejds-baseret FPS. hvor man kæmper mod uendelige horder af udøde zombier, der kun er ude på, at slå en ihjel. Som en konsekvens heraf, foregår spillet i et skummelt miljø, der gør hvad det kan for at virke uhyggeligt og truende.

Well – her til aften havde jeg den fornøjelse at spille sammen med 3 andre over nettet. Personer som jeg ikke har nogen anelse om, hvem er i den virkelige verden. Men den ene af dem låste på et tidspunkt lyd-chat-funktionen fast, og herefter begyndte Monty Python-klassiskeren “Always look on the bright side of life” ellers at bræge ud i alle spilleres hovedtelefoner, i akkompagnement til lyden af automatvåben og zombiestønnen. Verdens simpleste hack og undergravelse af spillets system – med det virkede!

Ikke bare var det et øjeblik af enorm “deadpan”-humoristisk værdi, men i mine øjne virkede det også lige pludselig som en helt fantastisk meta-kommentar til dette spil, og computerspil som sådan. Som en kæmpe afvæbning af spillets insisteren på sin egen alvor og vigtighed. Bahhh – Det hele er noget pjat der er overstået snart alligevel. Og pludselig var jeg mindre bekymret for at min karakter skulle dø, eller at jeg spillede dårligt. “It’s all a joke” – det er bare for sjov det hele alligevel. Meget godt lige at blive mindet om, inden man forsvinder helt ind i spillets i de sene aftentimer

Life’s a piece of shit,
When you look at it.
Life’s a laugh and death’s a joke, it’s true.
You’ll see it’s all a show,
Keep ‘em laughing as you go.
Just remember that the last laugh is on you.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s