Limbo dufter at morgenluft

Her til morgen klikker nyhederne ind om, at danske LIMBO har salgt næsten en kvart million kopier på de første 2 uger på markedet. 244.000 eksemplarer for at være præcis.

Til at starte med var jeg ærlig talt lidt skeptisk over den megen fanfare der var for spillet. Det er et hamrende godt spil – ingen tvivl om det. Men ytringer fra Producentforeningen og Itek om, at dette var “en ny start” for den danske spilbranche, og Politikens Thomas Vigild udsagn om at det var “det mest betydningsfulde danske spil nogensinde” synes jeg ærlig talt var en lidt for stor byrde at lægge på en enkelt downloadable sort/hvid drengs skuldre.

Men jeg er sgu begyndt at ændre mening. Limbo sælger pt. 30% hurtigere end sidste års topscorer fra Summer of Arcade, Trials HD. Og Trials HD endte med at sølge en million. Så hvis Limbo holder tempoet, er der et potentiale til at sælge mere end end million eksemplarer af spillet. De ender sgu med at sælge flere eksemplarer af et downloadable-spil på en enkelt platform, end IO Interactive gjorde med deres seneste retail-spil, der var på 5 forskellige platforme (Mini Ninjas)

Vigtigere end Hitman bliver det nu aldrig (sorry Vigild). Hitman var spillet der en gang for alle satte Danmark på spil-landkortet, og samtidig viste, at man selv i janteloves hjemland kan drømme stort, og faktsik gøre det. Men Limbo kan blive beviset på, at Hitman ikke var en enlig svale, og at det ikke bare var usandsynligt svineheld, at IO Interactive ramte plet. Og Limbo kan blive beviset på, at den nye generation af spiludviklere der kommer fra en mere akademisk baggrund, også kan være med på de kommercielle præmisser.

Eller. . . Det er det faktisk allerede 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s