Skamløs selvpromovering – part deux

Well  – så er det vist på tide at jeg pimper mit seneste projekt lidt 🙂

Sammen med grafikeren Steffi Degiorgio har jeg netop færdiggjort et nyt projekt for De grønne pigespejdere, gennem vores nystiftede firma Electric Bloo.

Opgaven lød på at skrue et spil eller en interaktiv oplevelse sammen, som kunne støtte op om en række nye “udfordringsmærker” som spejderne har udformet som et særligt tilbud, til de lidt yngre spejdere. Sammen med projektets tovholder hos De grønne pigespejdere fandt vi frem til et koncept, der både rummede et stærkt narrativ, en interaktiv oplevelse og en personlighedestest.

Det endte som spillet “Mormors Dagbog”, hvor spilleren, ved at rekontruere sin mormors gamle dagbog, afslører nok om sig selv til, at spillet kan angive hvilken type spejder man er, og hvilken af de nye udfordringsmærker der vil passe bedst til spilleren.

Dette kernegameplay er så pakket ind i en narrativ skal og et udforskningselement, der knytter an til flere af elementerne i udfordringsmærkerne. Således er de ting man kan læse om på mormors loft (hvor man finder dagbogen) relatere til mange af udfordringerne. På den måde opbygger vi et billede af, at man lidt går i sin mormors fodspor, hvilket også et et kerneelement for De grønne pigespejdere, idet de netop gerne vil understrege hvordan deres organisation også understøtter et kvindesammenhold på tværs af generationer.

Endelig er tingene på loftet også forbundet med de situationer der er beskrevet i dagbogen, så vi får opbygget et troværdigt narrativt univers. En fornemmelse af mormoren som en hel person. Dette har vi arbejdet en del med, da vi netop gerne vil væk fra en klinisk personlighedstest, og gøre det til en oplevelse i sig selv, fremfor kun at have en belønning til spilleren når selve resultatet afsløres.

Når man så har fundet sin spejdertyper linkes man videre til en række websider, hvorfra man kan dele sit resultat, og herfra videre til De grønne spigespejderes website, således at der bliver et naturligt flow for spilleren. Så når de har fundet deres spejdertype sendes de hen til de sider der beskriver netop de udfordringer der passer til denne spejdertype.

Her nedenfor er der et par screenshots, og ellers kan jeg kun anbefale at man prøver spillet via De grønne pigespejderes hjemmeside.

God fornøjelse!

Intro- og menuskærm

Fra sekvensen hvor man udforsker mormors loft

Kernegameplayet, hvor man rekonstruerer dagbogen

Klimaks, hvor mormor kommer hjem, og afslører hvilken type spejder man er, alt efter, hvordan man har rekonstrueret dagbogen

1 thought on “Skamløs selvpromovering – part deux

  1. Pingback: Tweets that mention Skamløs selvpromovering – part deux « Gaming Adults – En blog om spil for (næsten) voksne -- Topsy.com

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s