Computerspil er stadig for tabere

Computerspil optager åbenbart stadig pladsen som den mest skadelige, ubrugelige og usunde form for underholdning. Jeg tænker at tegneserier og voldelige videofilm må være glade, for nu har spil overtaget ansvaret for alskens dårligdomme, og er stadig associeret med en masse dårligdomme.

Idag udnævner Lars Trier Mogensen på politiken.dk generationen af unge taber-mænd til at være ‘Playstation-proletariatet’.

“Engang blev underklassen kaldt for ’pjalteproletariatet’, men i dag udgøres  bunden i stigende grad af unge, der delvis fordriver tiden med computerspil:  De kan kaldes for ’PlayStation-proletariatet’”

 

Så på den måde kæder man computerspil, lediggang, dårlige karakterer og arbejdsløshed sammen.  For computerspil er jo en forfærdelig ensom beskæftigelse, hvor ensomme, ugidelige stakler bare krøller sig sammen om sig selv under lampen i deres mørke rodede 1-værelses, og lever sig ind i en usund fantasiverden. Nåja – det samme kunne man jo sige om en der læste en bog. Men fordi bøger har et par tusind år mere på bagen, er det jo langt mere respektabelt. Ja, det er vel nærmest fuldkorn og fiberkost, hvor spil er fastfood or burgermad.

Heldigvis er det ikke en pointe som Lars Trier Mogensen følger op, så jeg kunne have en snigende mistanke om at Playstation-proletariatet mest er brugt, fordi det bare er hamrende mundret. Men jeg synes stadig det er lidt sørgeligt, at det er det logiske strå man griber om, når man skal finde en mundret betegnelse for et moderne “pjalte-proletariat’. For det må betyde at der hverken i Lars Trier Mogensens eller i de efterfølgende personer der kommenterer indlæggets sind, er noget der skurrer, når man sætter lighedstegn mellem taberadfærd og computerspil.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s